Falošná gulášová polievka
13. 10. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 15 minút, 4 porcie, Čas varenia: 35 minút
Potrebujeme: 1,25 l zeleninového vývaru, 600 g ošúpaných zemiakov, 50 g sójového mäsa (triešť), 1 veľká cibuľa, 2 PL masla, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 strúčik cesnaku, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Sójové mäso zalejeme v hrnci vodou, osolíme, privedieme do varu a 15 minút povaríme. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
2. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno a dosklovita ju opečieme na rozpustenom masle. Posypeme mletou paprikou a rýchlo premiešame. Podlejeme 2 PL vývaru, pridáme pretlak a opäť premiešame.
3. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme zvyšným vývarom a privedieme do varu. Zakryjeme a povaríme 15 minút.
4. Potom do polievky vmiešame sójové mäso, pridáme soľ a korenie a ešte 5 minút povaríme. Hotovú polievku odstavíme a vmiešame do nej roztlačený cesnak.