Famózne domáce kornútiky na zmrzlinu: Takto ľahko sa dajú vyrobiť! Top tip na letnú oslavu
1. 7. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:16)

Zdroj: Shutterstock
Leto bez zmrzliny nie je ani leto. A tie úžasné chrumkavé kornútiky. Hmmm… A presne tie vás teraz naučíme urobiť si aj doma.
Nie je to žiadna veda. Všetko, čo potrebujete na 10 kúskov je: 1 vajce, 1 bielok, štipka soli, 50 g cukru, 100 g hladkej múky, 80 g masla, 2 lyžice mlieka a troška vanilkového extraktu.
Všetky ingrediencie vložte do misy a ručným šľahačom vyšľahajte na hladké cesto. Teraz máte dve možnosti. Buď cesto nalejete v malých dávkach do olejom alebo maslom vymasteného vaflovača a opekáte, kým nezískajú peknú svetlohnedú farbu, alebo keď nemáte vaflovač, cesto pomocou lyžice naneste na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrite do oválu a pečte pri teplote 160 stupňov asi 5 minút.

Zdroj: Shutterstock
Aj dnes si občas spolu vyjdeme na zmrzlinové
V oboch prípadoch ešte horúce stočte do tvaru kornútika, ideálne keď použijete formičku na ktorú vaflu natočíte a necháte vychladnúť. Ak vám pri stočení vznikla na špičke dierka, nemusíte kornútik hneď vyhadzovať. Radšej rozpustite čokoládu a nelejte malé množstvo do kornútika. Nechajte stuhnúť a hotovo. Teraz už bez obáv môžete kornútiky naplniť sladkou zmrzlinou podľa vášho výberu.
Zdroj: Profimedia.sk
Ak sa vám nepozdáva čistota stánku alebo
A máme pre vás ešte jeden tip. Veľmi pekne vyzerá, keď vrch kornútika namočíte do rozpustenej čokolády, posypete nasekanými orechmi alebo farebnou cukrovou ryžou a necháte stuhnúť.
Je to aj praktické, keďže vrch kornútika v takomto prípade tak rýchlo nezvlhne od ľadovej dobroty a bude pekne chrumkavý.