Nie je to žiadna veda. Všetko, čo potrebujete na 10 kúskov je: 1 vajce, 1 bielok, štipka soli, 50 g cukru, 100 g hladkej múky, 80 g masla, 2 lyžice mlieka a troška vanilkového extraktu.

Všetky ingrediencie vložte do misy a ručným šľahačom vyšľahajte na hladké cesto. Teraz máte dve možnosti. Buď cesto nalejete v malých dávkach do olejom alebo maslom vymasteného vaflovača a opekáte, kým nezískajú peknú svetlohnedú farbu, alebo keď nemáte vaflovač, cesto pomocou lyžice naneste na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrite do oválu a pečte pri teplote 160 stupňov asi 5 minút.

Aj dnes si občas spolu vyjdeme na zmrzlinové
Aj dnes si občas spolu vyjdeme na zmrzlinové
Zdroj: Shutterstock