Farebné cestoviny s mozarellou
26. 8. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:37)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 300 g farebných cestovín, 150 g tenkého póru, 60 g čerstvých šampiňónov, 80 g farebných paprík, 2 malé cibule, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, 1/2 lyžice škrobovej múčky, soľ, mleté čierne korenie, 80 g minimozzarelly, žerucha
Postup:
1. Cestoviny uvaríme domäkka v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale. Scedíme ich, necháme odkvapkať a odložíme na teplé miesto.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nadrobno nasekáme a dosklovita opečieme na oleji. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
3. Papriku umyjeme, rozpolíme, odstránime jadrovník, vyrežeme biele žilky a dužinu nakrájame na kocky. Pór nakrájame na kolieska. Nakrájanú zeleninu a huby pridáme na panvicu.
4. Osolíme, okoreníme a podusíme. Do zmäknutej zeleniny pridáme syr a krátko prehrejeme. Teplé cestoviny dáme na taniere a rozdelíme na ne zmes z panvice. Ozdobíme žeruchou a podávame.