Aj fašírka môže byť slávnostná: Upečená takto bude vyzerať ako z luxusnej reštaurácie a chutí skvelo!
15. 6. 2018, 14:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:19)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírka je jedlo za pár drobných, no v kabátiku z lístkového cesta bude vyzerať neodolateľne.
Fašírková roláda
Potrebujeme:
500g mletého bravčového mäsa
1 vajce
čierne korenie
1 lyžička papriky
1 strúčik cesnaku
plátky slaniny
lístkové cesto
vajce na potretie
Takto sa to podarí:
1. Mäso spolu s vajcom a korením dobre zamiešame.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda
2. Zmes dáme na potravinársku fóliu a rozprestrieme tak, aby bolo všade rovnako hrubé, asi 1 cm. Na mäso naukladáme plátky slaniny. Pomocou fólie roládu zarolujeme.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda
3. Vyvaľkáme si lístkové cesto tak, aby sme doň zmestili celú mäsovú roládu.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda
4. Pomocou fólie roládu položíme na lístkové cesto. To ozdobne narežeme a mäso zabalíme.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda
5. Hotový balíček potrieme vajcom a dáme piecť do rúry. Pečieme asi 30 minút na 200 stupňov, kým nie je povrch cesta zlatistý.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda
6. Podávame teplé alebo studené.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda