Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aj fašírka môže byť slávnostná: Upečená takto bude vyzerať ako z luxusnej reštaurácie a chutí skvelo!

Fašírková roláda  

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Fašírka je jedlo za pár drobných, no v kabátiku z lístkového cesta bude vyzerať neodolateľne.

Fašírková roláda

Potrebujeme:

500g mletého bravčového mäsa

1 vajce

čierne korenie

1 lyžička papriky

1 strúčik cesnaku

plátky slaniny

lístkové cesto

vajce na potretie

Takto sa to podarí:

1. Mäso spolu s vajcom a korením dobre zamiešame.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Fašírková roláda  

2. Zmes dáme na potravinársku fóliu a rozprestrieme tak, aby bolo všade rovnako hrubé, asi 1 cm. Na mäso naukladáme plátky slaniny. Pomocou fólie roládu zarolujeme.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Fašírková roláda  

3. Vyvaľkáme si lístkové cesto tak, aby sme doň zmestili celú mäsovú roládu.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Fašírková roláda  

4. Pomocou fólie roládu položíme na lístkové cesto. To ozdobne narežeme a mäso zabalíme.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Fašírková roláda  

5. Hotový balíček potrieme vajcom a dáme piecť do rúry. Pečieme asi 30 minút na 200 stupňov, kým nie je povrch cesta zlatistý.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Fašírková roláda  

6. Podávame teplé alebo studené.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Fašírková roláda  

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Fašírková roláda  

Vyberáme pre vás niečo PLUS