Fašírky s cuketou
29. 6. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Reklama
ČAS PRÍPRAVY: 30 minút ČAS PEČENIA: 20 minút
NA 6 PORCIÍ POTREBUJEME:
2 cukety, 2 strúčiky cesnaku, 2 ČL sušeného tymianu, 1/2 ČL červenej papriky, 1/4 ČL mletej škorice, kôra z 1/2 citróna, 50 g mletých mandlí, 1 vajce, 400 g mletého miešaného mäsa (hovädzie a bravčové alebo bravčové a hydinové), soľ, čili korenie
POSTUP:
1. Cesnak nasekáme najemno a zmiešame s mäsom, vajcom, mandľami, tymianom, so soľou, škoricou, s paprikou, citrónovou kôrou a čili korením.
2. Cukety nakrájame na hrubé kolieska. Z mäsovej zmesi formujeme fašírky, ktoré položíme na jedno koliesko cukety a pritlačíme. Fašírkou nadol položíme kúsky na gril a opekáme asi 10 minút z každej strany.