Fašírky z ovsených vločiek
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: iStock
Reklama
25 minút, 2 porcie
Potrebujeme: 150 gram ovsené vločky, 40 gram cibuľa, 1 kus vajce, 2 strúčik cesnak, 2 čajová lyžička vegeta, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, strúhanka, olej
1. Ovsené vločky varíme asi 15 minút v 500 ml osolenej vody.
2. Vychladnuté ovsené vločky zmiešame s petržlenovou vňaťou, vajcom, cibuľou opraženou na oleji, s korením, prelisovaným cesnakom, vegetou a so soľou. Ak je hmota riedka, pridáme strúhanku.
3. Zo zmesi formujeme bochníčky, opražíme ich z oboch strán na horúcom oleji.
4. Do ovsenej hmoty môžeme pridať údené mäso, salámu alebo huby.