Fašírky so šampiňónmi
3. 11. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:49)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 35 minút • Čas opekania: 20 minút
Potrebujeme
1 staršie pečivo • 1 červená paprička čili • 1 strúčik cesnaku • 1 cibuľa • 1 PL masla • 1 vajce • 1 ČL mierne pikantnej horčice • soľ a mleté čierne korenie • 500 g mletého mäsa (hovädzieho)
Okrem toho:
200 g hnedých šampiňónov • 2 chemicky neošetrené citróny • 2 vetvičky tymianu • 2 PL olivového oleja
Príprava
Staršie pečivo namočíme do misky s vlažnou vodou. Papričku čili umyjeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky. Cesnak spolu s cibuľou ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpustíme maslo a cibuľu spolu s cesnakom a papričkou čili krátko opečieme. Po dopečení odstavíme, necháme vychladnúť a v mise spolu s mäsom, so žemľou, s vajcom a horčicou dobre premiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Šampiňóny očistíme a prekrojíme na polovice. Citróny obaríme vriacou vodou, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na mesiačiky. Tymian umyjeme, otrasieme z neho vodu, lístky otrháme a najemno nasekáme. Z mäsovej masy vyformujeme väčšie hamburgery (asi 70g) a na horúcom oleji opečieme dohneda z každej strany. Po dopečení odložíme na papierové utierky a do výpeku pridáme hnedé šampiňóny spolu s nakrájaným citrónom. Krátko opečieme 3 až 4 minúty. Pridáme soľ, čierne korenie a tymian. Rozdelíme na tanierea podávame spolu s opečenými hamburgermi.