Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Fašírky z údeného mäsa

Fašírky z údeného mäsa

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 40 minút; 6 porcií

Potrebujeme: 300 g údeného bravčového mäsa, 300 g zemiakov uvarených v šupe, 2 vajcia, strúhanka na obaľovanie, olej, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1. Mäso a ošúpané zemiaky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky a vypracujeme hladkú hmotu.

2. Z mäsovo-zemiakovej masy lyžicou odoberáme kúsky, ktoré vyformujeme na fašírky. Obalíme v rozšľahaných bielkoch a strúhanke.

3. V panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja a fašírky na ňom z oboch strán vyprážame do zlatohneda.

Vyberáme pre vás niečo PLUS