Fašírky z údeného mäsa
12. 4. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Čas prípravy: 40 minút; 6 porcií
Potrebujeme: 300 g údeného bravčového mäsa, 300 g zemiakov uvarených v šupe, 2 vajcia, strúhanka na obaľovanie, olej, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Mäso a ošúpané zemiaky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky a vypracujeme hladkú hmotu.
2. Z mäsovo-zemiakovej masy lyžicou odoberáme kúsky, ktoré vyformujeme na fašírky. Obalíme v rozšľahaných bielkoch a strúhanke.
3. V panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja a fašírky na ňom z oboch strán vyprážame do zlatohneda.