Reklama

Fazuľová nátierka

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 15 minút

Potrebujeme: 300 g sterilizovanej bielej fazule, 1 veľká cibuľa, 3 lyžice olivového oleja, 1 lyžička saturejky, korenie na steak, 1 lyžica balzamového octu, 4 lyžičky lúpaného sezamu

Ako na to: Fazuľu scedíme a rozdelíme na polovicu, jednu časť roztlačíme na kašu. Vmiešame olej, saturejku, korenie, ocot a sezam opražený dozlatohneda. Do masy pridáme odložené celé fazule a opatrne premiešame, aby ostali v celku. Natrieme na ražný chlieb alebo teplú hrianku.

Náš tip: Ako zdravšiu a výživnejšiu náhradu môžeme namiesto sterilizovanej fazule použiť sušenú, ktorú zalejeme dvojnásobným množstvom vody, necháme 24 hodín odstáť a varíme domäkka približne 45 minút.