Fazuľová polievka s koreňovou zeleninou
5. 11. 2013, 7:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)

Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme: 200 g sušenej fazule, 300 g koreňovej zeleniny, 1 ČL mletej papriky, soľ, celé čierne korenie, bobkový list, 3 zemiaky, 150 g údeného mäsa
Postup:
1. V mise namočíme na 12 hodín do studenej vody sušenú fazuľu. Vodu zlejeme, fazuľu dáme do hrnca s osolenou vodou a povaríme 20 minút do polomäkka.
2. Zhruba 300 g koreňovej zeleniny (mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb) očistíme, nakrájame na malé kocky a prudko orestujeme v hrnci na troche rozpáleného oleja.
3. Zeleninový základ ochutíme mletou paprikou, soľou, celým čiernym korením a bobkovým listom. Premiešame, pridáme predvarenú fazuľu a dolejeme vodou. Povaríme 30 minút.
4. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané 3 väčšie zemiaky a asi 150 g údeného mäsa. Povaríme do zmäknutia. Hotovú polievku ešte raz osolíme a podávame.