Fazuľová polievka s kyslou smotanou
13. 6. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:00)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT
POTREBUJEME:
150 g suchej fazule
50 g masti
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
100 g údenej klobásy
5 dl mäsového vývaru
1,5 dl kyslej smotany
2 viazaničky petržlenovej vňate
múku
mletú červenú papriku
ocot
soľ
POSTUP:
1. Rozpálime masť a osmažíme na nej nadrobno nasekanú cibuľu a rozotretý cesnak. Základ na polievku zaprášime červenou mletou paprikou a podlejeme malým množstvom vody.
2. Pridáme odkvapkanú fazuľu, ktorú sme nechali predošlú noc namočenú vo vode, osolíme a podlejeme mäsovým vývarom i vodou. Klobásu nakrájame na väčšie kúsky a primiešame k fazuli. Keď fazuľa zmäkne, vyberieme z polievky kúsky klobásy.
3. Z malého množstva masti a múky pripravíme zápražku, v ktorej rozmiešame kyslú smotanu, a polievku ňou zahustíme. Potom prisypeme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a prilejeme malé množstvo octu. Polievku ešte niekoľko minút povaríme. Podávame s klobásou nakrájanou na kolieska.