Reklama

Fazuľová polievka s kyslou smotanou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 60 MINÚT

POTREBUJEME:

150 g suchej fazule
50 g masti
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
100 g údenej klobásy
5 dl mäsového vývaru
1,5 dl kyslej smotany
2 viazaničky petržlenovej vňate
múku
mletú červenú papriku
ocot
soľ

POSTUP:

1. Rozpálime masť a osmažíme na nej nadrobno nasekanú cibuľu a rozotretý cesnak. Základ na polievku zaprášime červenou mletou paprikou a podlejeme malým množstvom vody.

2. Pridáme odkvapkanú fazuľu, ktorú sme nechali predošlú noc namočenú vo vode, osolíme a podlejeme mäsovým vývarom i vodou. Klobásu nakrájame na väčšie kúsky a primiešame k fazuli. Keď fazuľa zmäkne, vyberieme z polievky kúsky klobásy.

3. Z malého množstva masti a múky pripravíme zápražku, v ktorej rozmiešame kyslú smotanu, a polievku ňou zahustíme. Potom prisypeme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a prilejeme malé množstvo octu. Polievku ešte niekoľko minút povaríme. Podávame s klobásou nakrájanou na kolieska.