Fazuľové fašírky
4. 2. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:53)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Čas prípravy: 40 minút
Potrebujeme: 2 konzervy sterilizovanej červenej fazule v slanom náleve, 1 zemiak, 4 jarné cibuľky, 1 vajce, 2 až 4 strúčiky cesnaku, 2 papričky čili, 1 ČL mletej rasce, 1 až 2 PL strúhanky, 80 g anglickej slaniny, soľ
Ako na to:
1. Fazuľu prepláchneme. Potom ju roztlačíme vidličkou a osolíme. Na panvici opečieme nakrájanú slaninu, pridáme k nej nakrájanú cibuľku, rascu, krátko opečieme, primiešame prelisovaný cesnak. Papričky čili prepolíme, vyberieme jadierka, nakrájame a pridáme do panvice.
2. K fazuli primiešame nastrúhaný zemiak, slaninu s cibuľkou a vajce. Podľa potreby zahustíme strúhankou a premiešame. Z hmoty vytvarujeme 8 guľôčok, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre pod grilom asi 7 minút. V polovici pečenia fašírky otočíme. Podávame s kyslou smotanou.