Fazuľový šalát
15. 5. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:15)

Zdroj: Archív
150 g dlhozrnnej ryže soľ 150 g veľkej červenej 150 g bielej fazule z konzervy 2 paradajky 1/2 malej šalátovej uhorky 2 PL bieleho vínneho octu mleté čierne korenie 5 PL oleja 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP: 1. Ryžu prepláchneme, vložíme do hrnca, zalejeme dvojnásobným množstvom osolenej vody a dáme zovrieť. Prikrytú dusíme na miernom ohni 20 minút a necháme vychladnúť. 2. Fazuľu zlejeme, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Paradajky sparíme, olúpeme, rozštvrtíme, odstránime jadierka a pokrájame na kocky. Uhorku umyjeme, po dĺžke rozkrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. 3. Zmiešame ocot, korenie a olej, pridáme petržlenovú vňať. Vo veľkej mise zmiešame ryžu, fazuľu, paradajky, uhorku a zalejeme šalátovým nálevom.