Fazuľový šalát s bylinkami
24. 6. 2009, 16:21 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 10 minút.
Potrebujeme: 1 konzerva bielej fazule, 1 konzerva červenej fazule, 2 mladé cibuľky, 100 ml kečupu, 3 PL olivového oleja, 1 stredne veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, lístky šalvie, šťava z 1/2 citróna, 1 ČL oregana, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1 Konzervu bielej aj červenej fazule naloženej v slanom náleve scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme na sitku odkvapkať.
2 Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nadrobno nasekáme a cesnak nakrájame na tenké plátky. Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cesnak s cibuľou a speníme. Dochutíme nasekanými lístkami šalvie.
3 Pridáme odkvapkané fazule, kečup, citrónovú šťavu a oregano, premiešame a všetko spolu prehrejeme. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme kolieska mladej cibuľky aj s vňaťou. Podávame teplé alebo vychladené.