Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Fazuľový šalát s bylinkami

Fazuľový šalát s bylinkami

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 10 minút.

Potrebujeme: 1 konzerva bielej fazule, 1 konzerva červenej fazule, 2 mladé cibuľky, 100 ml kečupu, 3 PL olivového oleja, 1 stredne veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, lístky šalvie, šťava z 1/2 citróna, 1 ČL oregana, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

1 Konzervu bielej aj červenej fazule naloženej v slanom náleve scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme na sitku odkvapkať.

2 Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nadrobno nasekáme a cesnak nakrájame na tenké plátky. Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cesnak s cibuľou a speníme. Dochutíme nasekanými lístkami šalvie.

3 Pridáme odkvapkané fazule, kečup, citrónovú šťavu a oregano, premiešame a všetko spolu prehrejeme. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme kolieska mladej cibuľky aj s vňaťou. Podávame teplé alebo vychladené.

Vyberáme pre vás niečo PLUS