Feferóny
31. 8. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)
Reklama
Čas prípravy: 25 minút, 4 poháre po 250 ml
Potrebujeme: 500 g feferónov, soľ, celé nové korenie, celé čierne korenie, bobkové listy, celé horčičné semienka
Nálev: 1 l vody, 50 g kryštálového cukru, 30 g soli
Postup:
1. Feferóny umyjeme a dáme na chvíľu variť do vriacej osolenej vody. Vyberieme a necháme dôkladne odkvapkať. Potom nimi naplníme poháre.
2. Do každého pohára dáme po 2 guľôčky nového a čierneho korenia, 1 bobkový list a 1/4 ČL horčičných semienok.
3. Z vody, soli a cukru pripravíme nálev a horúcim zalejeme feferóny v pohároch. Dobre uzavrieme. Sterilizujeme 20 minút pri teplote 85 °C.