Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Feniklová polievka

Ste milovníkmi pikantnej kuchyne? Do polievky

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 15 minút. Čas varenia: 30 minút.

Potrebujeme (na 6 porcií): 500 g fenikla, 1 ČL masla, 1 l kuracieho vývaru, 1 ČL hrubej múky, 1 ČL octu, 100 g tvrdého syra typu eidam, 1 ČL medu, mleté čierne korenie

Ako na to: Pokrájaný fenikel opražíme v hrnci na masle, posypeme múkou a pražíme ešte 5 minút. Zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme 30 minút.

Pridáme med a ocot, prípadne podľa chuti okoreníme. Rozdelíme do 6 keramických misiek. 3 Navrch každej porcie nasypeme strúhaný syr a dáme zapiecť do vyhriatej rúry, aby sa vytvorila syrová kôrka.

Vyberáme pre vás niečo PLUS