Feniklová polievka
17. 4. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:27)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 15 minút. Čas varenia: 30 minút.
Potrebujeme (na 6 porcií): 500 g fenikla, 1 ČL masla, 1 l kuracieho vývaru, 1 ČL hrubej múky, 1 ČL octu, 100 g tvrdého syra typu eidam, 1 ČL medu, mleté čierne korenie
Ako na to: Pokrájaný fenikel opražíme v hrnci na masle, posypeme múkou a pražíme ešte 5 minút. Zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme 30 minút.
Pridáme med a ocot, prípadne podľa chuti okoreníme. Rozdelíme do 6 keramických misiek. 3 Navrch každej porcie nasypeme strúhaný syr a dáme zapiecť do vyhriatej rúry, aby sa vytvorila syrová kôrka.