Filé v zemiakovom cestíčku
11. 11. 2013, 9:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 600 g rybieho filé, soľ, hladká múka na obaľovanie, olej na vyprážanie, strúhaný chren, petržlenová vňať na posypanie
Cestíčko: 4 zemiaky, 2 PL polohrubej múky, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 3 PL mlieka, sušený majorán
Postup:
1. Rybie filé nakrájame na menšie kúsky, osolíme a obalíme v múke. V mise zmiešame najemno postrúhané surové zemiaky s múkou, so soľou, s korením, roztlačeným cesnakom, vajcom, mliekom a majoránom.
2. Vo väčšej panvici ohrejeme olej. Rybie kúsky obaľujeme v zemiakovom cestíčku a ihneď vyprážame v rozpálenom oleji.
3. Vypražené filé posypeme strúhaným chrenom a sekanou petržlenovou vňaťou. Ihneď servírujeme.
Čas vyprážania: 10 minút
Náš tip
Podávame so zeleninovým šalátom a s majonézovým dipom.