Reklama

Filé v zemiakovom cestíčku

Filé v zemiakovom cestíčku

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 25 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 600 g rybieho filé, soľ, hladká múka na obaľovanie, olej na vyprážanie, strúhaný chren, petržlenová vňať na posypanie

Cestíčko: 4 zemiaky, 2 PL polohrubej múky, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 3 PL mlieka, sušený majorán

Postup:

1. Rybie filé nakrájame na menšie kúsky, osolíme a obalíme v múke. V mise zmiešame najemno postrúhané surové zemiaky s múkou, so soľou, s korením, roztlačeným cesnakom, vajcom, mliekom a majoránom.

2. Vo väčšej panvici ohrejeme olej. Rybie kúsky obaľujeme v zemiakovom cestíčku a ihneď vyprážame v rozpálenom oleji.

3. Vypražené filé posypeme strúhaným chrenom a sekanou petržlenovou vňaťou. Ihneď servírujeme.

Čas vyprážania: 10 minút

Náš tip

Podávame so zeleninovým šalátom a s majonézovým dipom.