Fotorecept: Kakaová roláda s nugátovým krémom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
25 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 4 kus vajce, 130 gram kryštálový cukor, 70 gram hladká múka, 30 gram kakao, 0.25 čajová lyžička soľ, 4 polievková lyžica mlieko, 200 gram orieškovo-nugátový krém, 70 gram lieskové oriešky, maslo na potretie
1.
Všetky suroviny si pripravíme a odvážime. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
2.
Menší plech vytrieme maslom, vystelieme papierom na pečenie a ten znova potrieme maslom. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.
3.
Žĺtky šľaháme spolu so 110 g cukru, až kým sa cukor nerozpustí a zmes nestrojnásobí svoj objem. Múku spojíme s kakaom a na 2- až 3-krát zamiešame vareškou do žĺtkovej zmesi.
4.
Z bielkov, 20 g cukru a zo soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do cesta. Hotové cesto natrieme na plech.
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 8 až 10 minút. Potom vyberieme, preklopíme na vlhkú pocukrovanú utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť. Na suchej panvici opražíme lieskovce a nasekáme.
6.
Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, pokvapkáme mliekom a potrieme asi polovicou nugátového krému. Zvinieme a na vrch nanesieme zvyšok nugátového krému a posypeme nasekanými lieskovcami.