Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Fotorecept: Mrazená čučoriedková torta

Mrazená čučoriedková torta

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

60 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 300 gram mrazené čučoriedky, 225 gram horká čokoláda na varenie, 75 gram kukuričné lupienky, 1 kus citrón, 750 gram Mascarpone, 125 gram práškový cukor, 250 mililiter smotana na šľahanie, 25 gram kokosový tuk, 100 gram čerstvé čučoriedky, 2 polievková lyžica Džem z čiernych ríbezlí

1. Všetky suroviny pripravíme a odvážime. Čučoriedky necháme rozmraziť.

2. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a zmiešame spolu s kukuričnými lupienkami. Zmes nanesieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a utlačíme. Dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť.

3. Citrón umyjeme, kôru nastrúhame a z polovice vytlačíme šťavu. Kôru a šťavu zmiešame s mascarpone a cukrom. 250 ml smotany vyšľaháme a spojíme s mascarpone. Rozmrazené čučoriedky rozmixujeme.

4. Krém rozdelíme na tri časti. Jednu časť zmiešame s 2/3 čučoriedok, nanesieme na korpus a mrazíme 30 minút. Zvyšok čučoriedok zmiešame s druhou dávkou krému a dáme na tortu. Opäť mrazíme 30 minút.

5. Na zamrazenú tortu nanesieme zvyšok bieleho krému a dáme do mrazničky, najlepšie na celú noc.

6. Na druhý deň vyberieme tortu z formy. 100 g čokolády rozpustíme spolu s kokosovým tukom, necháme mierne vychladnúť. Tortu ozdobíme čokoládou, čučoriedkami a ríbezľovým džemom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS