Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Fotorecept: Odpaľované cesto

Odpaľované cesto

Zdroj: © StockFood

Reklama

40 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 250 mililiter voda, 50 gram maslo, 0.5 čajová lyžička soľ, 150 gram hladká múka, 4 kus vajce, 0.25 čajová lyžička prášok do pečiva, ľubovoľná plnka podľa chuti

1.

V hrnci necháme zovrieť 250 ml vody s maslom a soľou.

2.

Prisypeme múku a dobre premiešame.

3.

Miešame, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca.

4.

Keď sa začne na dne hrnca robiť biely povlak a cesto je v tvare gule, presunieme ho do misy.

5.

Šľahačom zamiešame vajcia. Zapracujeme aj prášok do pečiva. Rúru predhrejeme na 200 °C.

6.

Lyžicami formujeme z cesta guľôčky alebo striekame na plech vystlaný papierom na pečenie iné tvary (banániky, veterníky).

7.

Pečieme asi 25 minút dozlatista. Rúru prvých 15 minút neotvárame.

8.

Vyberieme z rúry a nožom prekrojíme na polovice.

9.

Necháme na mriežke vychladnúť a naplníme ľubovoľnou plnkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS