Fotorecept: Odpaľované cesto
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
40 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 250 mililiter voda, 50 gram maslo, 0.5 čajová lyžička soľ, 150 gram hladká múka, 4 kus vajce, 0.25 čajová lyžička prášok do pečiva, ľubovoľná plnka podľa chuti
1.
V hrnci necháme zovrieť 250 ml vody s maslom a soľou.
2.
Prisypeme múku a dobre premiešame.
3.
Miešame, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca.
4.
Keď sa začne na dne hrnca robiť biely povlak a cesto je v tvare gule, presunieme ho do misy.
5.
Šľahačom zamiešame vajcia. Zapracujeme aj prášok do pečiva. Rúru predhrejeme na 200 °C.
6.
Lyžicami formujeme z cesta guľôčky alebo striekame na plech vystlaný papierom na pečenie iné tvary (banániky, veterníky).
7.
Pečieme asi 25 minút dozlatista. Rúru prvých 15 minút neotvárame.
8.
Vyberieme z rúry a nožom prekrojíme na polovice.
9.
Necháme na mriežke vychladnúť a naplníme ľubovoľnou plnkou.