Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Fotorecept: Ragú z diviaka

Ragú z diviaka

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 800 gram mäso z diviaka vhodné na guláš, 1 kus cibuľa, 2 kus mrkva, 300 mililiter suché červené víno, 1 čajová lyžička celé nové korenie, 1 čajová lyžička borievky, 1 čajová lyžička celé čierne korenie, 1 kus bobkový list, 2 kus klinčeky, 2 polievková lyžica rastlinný olej, 0.5 čajová lyžička mletý zázvor, 2 polievková lyžica kečup, 2 polievková lyžica hladká múka, 100 gram starší chlieb, 200 mililiter divinový vývar, 1 polievková lyžica maslo, 500 gram hotové špecle, soľ, mleté čierne korenie

1.

Všetky suroviny si odvážime a pripravíme. Mäso nakrájame na kocky. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, olúpanú mrkvu na kolieska. Chlieb nakrájame na kocky.

2.

Na oleji sprudka opečieme po častiach mäso, ochutíme soľou a korením a vyberieme.

3.

Keď je všetko mäso už opečené, vo výpeku opečieme cibuľu, vrátime mäso späť do hrnca, pridáme múku a krátko opekáme. Zalejeme červeným vínom.

4.

K mäsu prilejeme vývar, ochutíme soľou, korením, pridáme všetky koreniny, nakrájaný chlieb a prikryté na miernom ohni varíme 1 hodinu. Podľa potreby počas dusenia prilievame ešte vývar a premiešame.

5.

Po hodine pridáme zeleninu, prikryjeme a dusíme ďalšiu hodinu až hodinu a pol.

6.

Pred koncom varenia pridáme do ragú ešte kečup, dochutíme soľou a korením. Na masle opečieme špecle a podávame ako prílohu k divinovému ragú.

Vyberáme pre vás niečo PLUS