Reklama

Fotorecept: Rezy s pečenými jablkami

Rezy s pečenými jablkami

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

45 minút, 24 porcií

Potrebujeme: 350 gram hladká múka, 100 gram krupicový cukor, 3 polievková lyžica práškový cukor, 1 kus vajce, 250 gram studené maslo, 250 gram maslo, 1 kus citrón, 1 kilogram jablko, 6 polievková lyžica med, 400 mililiter smotana na šľahanie, 50 gram nasekané mandle, 2 balíček sužovač šľahačky, 500 gram tučná kyslá smotana (crème fraîche)

1.

Pripravíme a odvážime všetky potrebné suroviny. Rúru predhrejeme na 175 °C.

2.

Spojíme 350 g múky, 100 g cukru, vajce a 250 g masla. Vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút chladiť. Formu 24 x 24 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na dno nanesieme cesto. Popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút dozlatista.

3.

Jablká očistíme a nakrájame na kúsky. Zmiešame s 2 PL cukru, nastrúhanou kôrou a vytlačenou šťavou z citróna a pečieme pri 200 °C asi 30 minút, kým jablká nezmäknú, ale udržia si tvar.

4.

V hrnci z 250 g masla, medu a smotany uvaríme za občasného miešania hustý krém. 4 PL odložíme bokom. Mandle opečieme na suchej panvici dozlatista. Necháme vychladnúť.

5.

Upečené jablká nanesieme na korpus a zalejeme ešte horúcim krémom. Necháme vychladnúť a dáme na hodinu do chladničky. Mandle zamiešame do odležaného krému, nanesieme na papier na pečenie a tiež necháme vychladnúť.

6.

Kyslú smotanu vymiešame s 1 PL cukru a stužovadlom. Natrieme na koláč a ozdobíme obalenými mandľami.