Fotorecept: Roláda z mletého mäsa s vajíčkami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:44)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
30 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 1 kilogram mleté bravčové mäso z pliecka, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 2 strúčik cesnak, mletá červená paprika, čerstvá petržlenová vňať, 2 kus staršia žemľa, mlieko na namočenie žemlí, 200 gram termizovaný tvaroh, 2 kus vajce, 4 kus vajce uvarené natvrdo, 1 balíček mladý špenát, 1 balíček syr Feta, olivový olej, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, sušené paradajky
1.
Žemle nakrájame, zalejeme teplým mliekom a necháme zmäknúť.
2.
K žemliam pridáme mleté mäso, soľ, korenie, rascu a mletú papriku.
3.
Do mäsovej zmesi prelisujeme cesnak a vsypeme aj nasekanú petržlenovú vňať.
4.
Termizovaný tvaroh a vajcia tiež pridáme do misy s mletým mäsom a nakrájanými žemľami a vypracujeme na homogénnu zmes.
5.
Na dvojitú vrstvu alobalu rozdelíme polovicu zmesi mletého mäsa a vytvarujeme podlhovastý bochník. Do stredu urobíme pozdĺžnu hlbokú priehlbinku.
6.
Do priehlbiny povtláčame tesne vedľa seba 3 alebo 4 olúpané vajcia vcelku.
7.
Vajcia zabalíme do mäsa, pomocou alobalu zvinieme a spojíme do rolády, dáme do pekáča, podlejeme troškou vody. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Potom roládu zvrchu odbalíme a ešte pečieme ďalších asi 30 minút. Podľa potreby môžeme ešte podliať. Vyberieme a necháme vychladnúť.
8.
Umyté špenátové listy spojíme s nakrájanými sušenými paradajkami a so syrom feta nakrájaným na kocky. Dochutíme soľou, korením, olejom a citrónovou šťavou. Podávame k nakrájanej fašírke.