Fotorecept: Veľký cookies koláčik
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
30 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 120 gram maslo, 180 gram hnedý cukor, 120 gram kryštálový cukor, 4 čajová lyžička vanilková esencia, 2 kus vajce, 240 gram hladká múka, 1 čajová lyžička prášok do pečiva, 0.5 čajová lyžička soľ, 170 gram čokoládové kúsky, 150 gram orieškovo-nugátová nátierka
1.
Všetky suroviny si pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 175 °C.
2.
Tartovú formu s priemerom 26 cm vytrieme maslom. Maslo vyšľaháme spolu s oboma druhmi cukru a vanilkovou esenciou dokrémova, pridáme vajcia a miešame, kým sa zmes nespojí.
3.
Múku spojíme s práškom do pečiva a so soľou a zamiešame do maslovej zmesi. Vznikne celistvé krémové cesto. Zľahka vmiešame polovicu čokoládových kúskov.
4.
Polovicu cesta opatrne natrieme do formy polievkovou lyžicou.
5.
Nugátovú nátierku dáme na 30 sekúnd do mikrovlnky, aby sa zľahka ohriala. Potrieme ňou cesto vo forme, pričom vynecháme 1 cm okraj.
6.
Na nugátovú vrstvu natrieme opatrne lyžicou druhú polovicu cesta a posypeme zvyšnými čokoládovými kúskami. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Podávame vychladnuté.