Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Francúzska polievka

Francúzska polievka

Zdroj: iStock

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 gram hovädzie mäso bez kosti, 150 gram koreňová zelenina, 0.25 kus kel, 1 kus malá cibuľa, 1 kus kaleráb, 0.5 kus malý karfiol, 100 gram zelený hrášok, soľ, pažitka

1. Mäso umyjeme, naklepeme a dáme variť do studenej vody. Osolíme a po 70 minútach varu pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu.

2. Pridáme sparený a pokrájaný kel, olúpanú a pokrájanú cibuľu, kaleráb nakrájaný na kocky, očistený karfiol rozobratý na ružičky a zelený hrášok. Varíme, kým nie je všetko mäkké.

3. Potom mäso vyberieme z polievky, nakrájame na kocky a vložíme späť.

4. Hotovú polievku ozdobíme nadrobno pokrájanou pažítkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS