Francúzska polievka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: iStock
Reklama
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 gram hovädzie mäso bez kosti, 150 gram koreňová zelenina, 0.25 kus kel, 1 kus malá cibuľa, 1 kus kaleráb, 0.5 kus malý karfiol, 100 gram zelený hrášok, soľ, pažitka
1. Mäso umyjeme, naklepeme a dáme variť do studenej vody. Osolíme a po 70 minútach varu pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu.
2. Pridáme sparený a pokrájaný kel, olúpanú a pokrájanú cibuľu, kaleráb nakrájaný na kocky, očistený karfiol rozobratý na ružičky a zelený hrášok. Varíme, kým nie je všetko mäkké.
3. Potom mäso vyberieme z polievky, nakrájame na kocky a vložíme späť.
4. Hotovú polievku ozdobíme nadrobno pokrájanou pažítkou.