Reklama

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 35 minút. Čas pečenia: 25 až 30 minút.

Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 3 vajcia, 200 ml mlieka alebo smotany na šľahanie, 80 g cibule, 40 g masti, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

1 Zemiaky v šupke dobre umyjeme a uvaríme domäkka. Po vychladnutí ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. Dve vajcia uvaríme natrvdo, olúpeme a pokrájame.

2 Tretinu zemiakov poukladáme na dno vymastenej zapekacej misy, na ne dáme polovicu pokrájanej cibule spenenej na masti, navrstvíme polovicu vajec a pokrájanej údeniny. Posypeme korením a znovu kladieme ďalšiu vrstvu. Poslednú vrstvu budú tvoriť zemiaky.

3 Nakoniec všetko zalejeme mliekom alebo smotanou s osoleným rozšľahaným vajcom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

Vyberáme pre vás niečo PLUS