Francúzske zemiaky bez mäsa
20. 5. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:30)
4 PORCIE 6 až 8 rovnako veľkých zemiakov 4 vajcia 1 až 2 veľké cibule 100 g postrúhaného syra 2 lyžičky rasce soľ a korenie 1 biely jogurt lyžica oleja
POSTUP: 1. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pokrájame na kolieska. 3 vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a tiež pokrájame na kolieska. Cibuľu očistíme a pokrájame rovnako na kolieska. 2. Do zapekacej misy, ktorú sme vytreli olejom, poukladáme vrstvu zemiakov, vajíčok a cibule, osolíme, okoreníme a posypeme rascou a trochou syra. Jednotlivé vrstvy opakujeme tak, aby poslednú vrstvu tvorili zemiaky. 3. Zvyšné vajce rozšľaháme, zmiešame s jogurtom a vylejeme na zemiaky. Ešte osolíme a okoreníme, posypeme zvyšným strúhaným syrom. Pečieme v rúre asi 1/2 hodiny.