Upečte rodine najlepší koláč na svete: Po tom francúzskom marhuľovom sa len tak zapráši
3. 8. 2018, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:43)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Upečte si ten najlepší koláč na svete. Takto zužitkujete všetko letné ovocie, rodina sa ho bude dožadovať denne.
Jednoduchý, lacný a pritom neskutočne luxusný koláč je najlepší s marhuľami. Použiť však môžete aj ríbezle či iné kyslé ovocie.
Francúzsky marhuľový koláč
Potrebujeme:
200 ml kyslej smotany
100 ml mlieka
4 lyžice cukru
2 vajcia
2 lyžice hladkej múky
Hotové lístkové cesto
Vanilkový cukor
500g marhúľ
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Francúzsky marhuľový koláč
1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Smotanu vymiešame s cukrom a mliekom.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Francúzsky marhuľový koláč
2. Pridáme vajcia a múku. Miešame tak, aby sme zmes nešľahali, iba spojili.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Francúzsky marhuľový koláč
3. Na plech dáme lístkové cesto. Smotanovú zmes vylejeme na cesto.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Francúzsky marhuľový koláč
4. Marhule rozkrojíme na polovičky, vyberieme kôstku a reznou stranou nahor ukladáme na smotanu.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Francúzsky marhuľový koláč
5. Posypeme vanilkovým cukrom. Koláč dáme do rúry a teplotu nastavíme zo 180 na 160 stupňov, aby sa koláč príliš nevydul. Pečieme asi 30-40 minút, kým nie je smotanová plnka pevná.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Francúzsky marhuľový koláč
6. Hotový koláč ešte môžeme posypať vanilkovým cukrom.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Francúzsky marhuľový koláč
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Francúzsky marhuľový koláč