Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Upečte rodine najlepší koláč na svete: Po tom francúzskom marhuľovom sa len tak zapráši

Francúzsky marhuľový koláč

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Upečte si ten najlepší koláč na svete. Takto zužitkujete všetko letné ovocie, rodina sa ho bude dožadovať denne.

Jednoduchý, lacný a pritom neskutočne luxusný koláč je najlepší s marhuľami. Použiť však môžete aj ríbezle či iné kyslé ovocie.

Francúzsky marhuľový koláč

Potrebujeme:

200 ml kyslej smotany

100 ml mlieka

4 lyžice cukru

2 vajcia

2 lyžice hladkej múky

Hotové lístkové cesto

Vanilkový cukor

500g marhúľ

Takto sa to podarí:

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Francúzsky marhuľový koláč

1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Smotanu vymiešame s cukrom a mliekom.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Francúzsky marhuľový koláč

2. Pridáme vajcia a múku. Miešame tak, aby sme zmes nešľahali, iba spojili.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Francúzsky marhuľový koláč

3. Na plech dáme lístkové cesto. Smotanovú zmes vylejeme na cesto.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Francúzsky marhuľový koláč

4. Marhule rozkrojíme na polovičky, vyberieme kôstku a reznou stranou nahor ukladáme na smotanu.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Francúzsky marhuľový koláč

5. Posypeme vanilkovým cukrom. Koláč dáme do rúry a teplotu nastavíme zo 180 na 160 stupňov, aby sa koláč príliš nevydul. Pečieme asi 30-40 minút, kým nie je smotanová plnka pevná.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Francúzsky marhuľový koláč

6. Hotový koláč ešte môžeme posypať vanilkovým cukrom.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Francúzsky marhuľový koláč

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Francúzsky marhuľový koláč

Vyberáme pre vás niečo PLUS