Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Gaštanový tunel

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

300 g smotany na šľahanie 750 g gaštanového pyré...

...200 g vaječného likéru
300 g rumu
150 g vody
300 g želatíny
3 vajíčka
60 g kryštálového cukru
90 g hladkej múky

POSTUP:
1. Korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a zľahka premiešame. Zmes vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 15 minút pri 170 stupňoch do zlatista.

2. Plnka: Želatínu uvaríme vo vodnom kúpeli s vodou. Srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie, na ktorý pritlačíme asi 1 cm vrstvu gaštanového pyré premiešaného s rumom. Dotuha vyšľahanú šľahačku jemne premiešame s vaječným likérom a pripravenou želatínou.

3. Zmes vylejeme do pripravenej formy, zarovnáme a prikryjeme (jemne pritlačíme) upraveným korpusom.

4. Necháme v chlade asi 24 hodín. Pred podávaním vyklopíme z formy, potrieme šľahačkou a posypeme orechmi, mandľami alebo kokosovou múčkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS