Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Grécke kuracie chleby pita

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY 25 MINÚT 550 g kuracích pŕs bez kostí a kože 4 lyžice instantnej polenty 1/2 lyžičky sušených cibuľových granúl 1 lyžičku mletej papriky 1 lyžičku celej rasce 1 lyžičku nahrubo zomletého čierneho korenia 1/2 lyžičky soli 2 lyžičky panenského olivového oleja 4 chleby pita 115 g zmesi šalátových listov Tsatsiki: 7,5 cm dlhý postrúhaný kus uhorky 100 g hustého bieleho jogurtu 100 g nízkotučného bieleho jogurtu 1 lyžičku mätovej omáčky 1 lyžicu čerstvej posekanej mäty

POSTUP: 1. Kuracie prsia pokrájame na tenké rezančeky. Polentu zmiešame v igelitovom vrecku s cibuľovými granulami, mletou paprikou, rascou, čiernym korením a soľou. Vložíme rezančeky kuraciny a popretriasame, aby sa dobre obalili. Mäso vyberieme, otrasieme zvyšky múky a odložíme nabok. 2. Pripravíme tsatsiki: Z postrúhanej uhorky vytlačíme vodu a dáme ju do misky. Pridáme zvyšné prísady na tsatsiki a dobre premiešame. 3. Rozohrejeme gril. Nahrejeme grilovaciu panvicu a nalejeme do nej polovicu oleja. Vložíme polovicu kuracích rezančekov a pražíme na silnom ohni 2 - 3 minúty, kým nie sú zo všetkých strán prepečené. Uložíme ich na teplé miesto a na druhej polovici oleja opražíme zvyšok kuraciny. 4. Medzitým v grile zohrievame chleby pita asi 1 minútu z každej strany. Každý chlieb z jednej strany narežeme, aby vzniklo vrecko. 5. Chleby pita naplníme šalátovými listami, opečenými kuracími rezančekmi a omáčkou tsatsiki. Podávame hneď.

Vyberáme pre vás niečo PLUS