Grilovaná čakanka s gorgonzolou a pomarančovým dresingom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 kus pomaranč, 50 mililiter olivový olej, 1 čajová lyžička krupicový cukor, 150 gram syr Gorgonzola, 2 kus jarná cibuľka, 0.5 čajová lyžička vločky čili papičky, 2 kus čakanka, 2 polievková lyžica olivový olej, 80 gram pekanové orechy, soľ, mleté čierne korenie, 4 kus biely pita chlieb
1.
Na dresing vytlačíme šťavu z 3 pomarančov. Štvrtý pomaranč olúpeme, nožom odstránime všetky biele časti. Dieliky pomaranča pridáme do pomarančovej šťavy spolu s olivovým olejom a cukrom. Premiešame.
2.
Listy koriandra nahrubo natrháme, zelenú časť z cibuľky nasekáme. Polovicu zelene z jarných cibuliek a koriander pridáme do pomarančovej zmesi. Vmiešame čili. Prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme odležať.
3.
Rozhorúčime grilovaciu panvicu. Čakanku potrieme celú olivovým olejom. Ochutíme a položíme na panvicu. Opekáme zo všetkých strán asi 3 minúty. Vyberieme a naservírujeme na taniere.
4.
Polovicu pekanových orechov nahrubo nasekáme a nasypeme na čakanku. Pridáme rozdrobenú gorgonzolu aj zvyšné orechy.
5.
Dresing nalejeme do misky, položíme k čakanke, ktorú posypeme zvyškom cibuľkovej vňate. Podávame s pita chlebmi ohriatymi na grile.