Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Grilovaná čakanka s gorgonzolou a pomarančovým dresingom

Grilovaná čakanka s gorgonzolou a pomarančovým dresingom

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 4 kus pomaranč, 50 mililiter olivový olej, 1 čajová lyžička krupicový cukor, 150 gram syr Gorgonzola, 2 kus jarná cibuľka, 0.5 čajová lyžička vločky čili papičky, 2 kus čakanka, 2 polievková lyžica olivový olej, 80 gram pekanové orechy, soľ, mleté čierne korenie, 4 kus biely pita chlieb

1.

Na dresing vytlačíme šťavu z 3 pomarančov. Štvrtý pomaranč olúpeme, nožom odstránime všetky biele časti. Dieliky pomaranča pridáme do pomarančovej šťavy spolu s olivovým olejom a cukrom. Premiešame.

2.

Listy koriandra nahrubo natrháme, zelenú časť z cibuľky nasekáme. Polovicu zelene z jarných cibuliek a koriander pridáme do pomarančovej zmesi. Vmiešame čili. Prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme odležať.

3.

Rozhorúčime grilovaciu panvicu. Čakanku potrieme celú olivovým olejom. Ochutíme a položíme na panvicu. Opekáme zo všetkých strán asi 3 minúty. Vyberieme a naservírujeme na taniere.

4.

Polovicu pekanových orechov nahrubo nasekáme a nasypeme na čakanku. Pridáme rozdrobenú gorgonzolu aj zvyšné orechy.

5.

Dresing nalejeme do misky, položíme k čakanke, ktorú posypeme zvyškom cibuľkovej vňate. Podávame s pita chlebmi ohriatymi na grile.

Vyberáme pre vás niečo PLUS