Grilovaná zubatka
30. 5. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:10)

Zdroj: Archív
Reklama
400 g póru 2 PL oleja 200 g fazule 400 ml zeleninového bujónu 500 g filiet zo zubatky mleté biele korenie 2 PL limetovej šťavy1 PL balzamového octu soľ mleté čierne korenie 3 PL nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP: 1. Očistený pór nakrájame na tenké kolieska. Na panvici zohrejeme 1 PL oleja a pór na ňom podusíme. Pridáme šošovicu a bujón, krátko zvaríme a na miernom ohni varíme 8 minút, kým šošovica nezmäkne. 2. Rybu umyjeme a nakrájame na 4 rovnako veľké kúsky, ktoré pokvapkáme limetovou šťavou. Rybu potom 4 minúty opekáme z každej strany. 3. Šošovicu ochutíme balzamovým octom, soľou, mletým čiernym korením a pridáme aj 2 PL posekanej petržlenovej vňate.