Grilované bravčové rebierka
10. 8. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:36)

Zdroj: Život
Potrebujeme: 3 kg bravčových rebier, 2 ČL mletej sladkej papriky, 2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL hnedého cukru, 2 ČL soli, 3 strúčiky cesnaku
Postup:
1. V mažiari roztlčieme ošúpaný cesnak spolu s ostatnými koreninami a cukrom na pastu. Rebrá umyjeme, osušíme, zbavíme zadnej blany a potrieme pastou. Mäso dáme do väčšej nádoby, zakryjeme a necháme 4 až 6 hodín marinovať v chladničke.
2. Potom ho nakrájame na menšie časti, ktoré postupne z oboch strán grilujeme na okraji mierne rozohriateho grilu. Čím väčšie sú rebrá, tým dlhšie trvá príprava, spravidla však hodinu z každej strany. Rebierka sú hotové, keď sa mäso začne samo oddeľovať od kosti.
3. Podávame s poriadnou porciou zeleniny a barbecue omáčkou.