Grilované fašírky s cuketou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:44)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Reklama
30 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 2 kus cuketa, 2 strúčik cesnak, 2 čajová lyžička sušený tymián, 0.5 čajová lyžička červená paprika, 0.25 čajová lyžička mletá škorica, kôra z 1/2 citróna, 50 gram mleté mandle, 1 kus vajce, 400 gram mleté miešané mäso, soľ, korenie čili
1.
Cesnak nasekáme najemno a zmiešame s mäsom, vajcom, mandľami, tymianom, so soľou, škoricou, s paprikou, citrónovou kôrou a čili korením. Cukety nakrájame na hrubé kolieska.
2.
Z mäsovej zmesi formujeme fašírky, ktoré položíme na jedno koliesko cukety a pritlačíme.
3.
Fašírkou nadol položíme kúsky na gril a opekáme asi 10 minút z každej strany.