Grilované kuracie krídelká
24. 9. 2010, 2:00

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 30 minút, čas pečenia: 20 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 1 kg kuracích krídeliek, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice medu, 8 lyžíc sójovej omáčky, štipka korenia čili, soľ, olej
Postup:
1. V miske zmiešame prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, med, 2 lyžice oleja, korenie čili a soľ. Umyté osušené krídelká vložíme do marinády, premiešame a necháme odležať na chladnom mieste, najlepšie cez noc.
2. Marinované krídelká grilujeme dozlatista, pričom ich potierame zvyškom marinády.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4