Potrebujeme: 3 00 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, majorán, 2-3 lyžice oleja cibuľa na ozdobenie, feferónky
Zelenina: 150 g zemiakov, 150 g mladej cukiny, 150 g malých paradajok, 5 menších cibúľ, 100 g šampiňónov, 2 zelené papriky, 1 lyžica sójovej omáčky, olej
Postup:
1. Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom, pridáme vajce, očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme fašírky, uložíme na rozohriaty gril, potierame olejom a z oboch strán grilujeme 5 minút.
10 minút
2. Zelenina: Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky. Cukiny, cibule, šampiňóny a papriky očistíme a pokrájame. Zeleninu vložíme do misy, osolíme, polejeme sójovou omáčkou, premiešame a rozložíme do alobalovej tácky na gril. Pokvapkáme olejom a ugrilujeme domäkka.
15 minút
3. Mäso poprekladáme na ugrilovanú zeleninu a spolu necháme ešte 5 minút grilovať. Podávame ozdobené kolieskami cibule a feferónkami.
5 minút
Dobrá rada: Na toto jedlo je vhodná akákoľvek sezónna zelenina. Treba však pamätať, že mladá zelenina sa ugriluje veľmi rýchlo.