Reklama

Grilovaný baklažán so šalátom

Grilovaný baklažán so šalátom

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 kus baklažán, 75 mililiter olivový olej, 300 gram cherry paradajky, 2 polievková lyžica bazalkové pesto, 400 gram mozzarellové gulôčky, 50 gram čerstvá bazalka, 2 polievková lyžica extra panenský olivový olej, soľ, mleté čierne korenie

1.

Rúru predhrejeme na 190 °C. Baklažán nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré z oboch strán osolíme. Necháme 10 minút odležať, potom osušíme papierovou utierkou. Plátky pokvapkáme olivovým olejom a poukladáme na plech. Obložíme cherry paradajkami a polejeme zvyšným olivovým olejom. Osolíme a okoreníme. Pečieme 25 až 30 minút, kým nie je baklažán zlatistý.

2.

Vyberieme a paradajky pokvapkáme pestom.

Poukladáme na taniere, vedľa položíme mozzarellu a bazalkové listy. Pokvapkáme extra panenským olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Okamžite podávame.