Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Grilovaný losos s kôprovou omáčkou

Grilovaný losos s kôprovou omáčkou

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 čajová lyžička celé čierne korenie, 1 čajová lyžička koriandrové semienka, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 kilogram losos s kožou, 2 hrsť kôpor, 150 gram créme fraiche / tučná kyslá smotana, 150 gram čerstvý smotanový syr, morská soľ, šťava a kôra z 1 citróna

1.

Cédrové drevo (alebo inú drevenú doštičku vhodnú na gril) namočíme na 1 hodinu do studenej vody. Následne rozhorúčime gril. Odkvapkané drevo položíme na rozpálený rošt, prikryjeme pokrievkou a čakáme, kým po 4 až 5 minútach nezačne dymiť. Čierne korenie a koriander rozdrvíme v mažiari. Zmiešame s citrónovou kôrou, olejom a so soľou.

2.

Lososa osušíme papierovou utierkou a povrch potrieme olejom. Rybu položíme na drevo kožou nadol a prikrytú poklopom grilu grilujeme 15 až 20 minút.

3.

Kôpor opláchneme, vytrasieme z neho vodu a nasekáme nahrubo. Créme fraiche spojíme s čerstvým syrom, 1 až 2 PL citrónovej šťavy a polovicou kôpru. Vymiešame do krémova a dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

4.

Upečeného lososa posypeme zvyšným kôprom a podávame s kôprovou omáčkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS