Grilovaný oštiepok s plnenými nektárinkami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 350 gram mrazené brusnice, 240 gram krupicový cukor, 250 mililiter voda, šťava z 1 pomaranča, 2 polievková lyžica olivový olej, 450 gram údený oštiepok, 2 kus nektarinka, 2 polievková lyžica olivový olej, 50 gram rukola
1.
Všetky prísady na džem dáme do hlbšej panvice a privedieme do varu. Varíme za občasného miešania asi 20 minút, kým zmes nezhustne a cukor sa nerozpustí. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
2.
Oštiepok nakrájame na plátky hrubé 1,25 cm a opečieme na oleji z oboch strán dozlatista. Zabalíme do alobalu a dáme bokom.
3.
Nektárinky rozpolíme a vyberieme kôstku. Reznú stranu potrieme olivovým olejom a na miernom ohni opekáme na grilovacej panvici z oboch strán, kým ovocie jemne nezmäkne, asi 6 až 8 minút. Naplníme 1 ČL brusnicového džemu a podávame s oštiepkom a rukolou.