Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Grilovaný syr s čerstvým jahodovým džemom

Grilovaný syr s čerstvým jahodovým džemom

Zdroj: © StockFood

Reklama

15 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 450 gram jahody, 150 gram želírovací cukor, 1 polievková lyžica citrónová šťava, 500 gram kozí syr vhodný na gril, dreň z 1 vanilkového struku

1.

Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky, dáme do hrnca spolu s cukrom, dreňou z vanilkového struku a s citrónovou šťavou. Privedieme do varu a jahody roztlačíme vareškou. Keď začne zmes tuhnúť, asi po 5 minútach, odstavíme ju.

2.

Grilovaciu panvicu rozohrejeme, syr nakrájame horúcim nožom na 8 rovnako hrubých plátkov. Na panvicu dáme papier na pečenie, potretý olejom, poukladáme naň plátky syra a asi 4 minúty grilujeme, pričom syr raz obrátime.

3.

Na 4 plátky syra dáme trochu jahodového džemu a prikryjeme zvyšnými plátkami syra, hneď podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS