Guláš z morčacieho mäsa
9. 7. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 80 minút, 8 – 10 porcií
Potrebujeme: 2 kg vykosteného morčacieho mäsa z horného stehna, 750 g cibule, 1 lečo (0,7 l pohár), 5 strúčikov cesnaku, 300 g zemiakov, 1 lyžička majoránu, 1 l vody, 100 ml oleja, 10 g sušených hríbov
Marináda: 2 lyžičky karí korenia, 1 lyžička mletého bieleho korenia, 2 lyžice worchesterskej omáčky, 200 ml červeného vína, 2 lyžice sójovej omáčky, soľ
Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky a dáme do marinády asi na 8 hodín.
2. Opražíme cibuľu, pridáme marinované mäso a dusíme.
3. Neskôr prilejeme vodu, pridáme zemiaky, lečo, cesnak a sušené hríby.
4. Pred koncom dusenia pridáme majorán a dochutíme soľou.