Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Guláš z morčacieho mäsa

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 80 minút, 8 – 10 porcií

Potrebujeme: 2 kg vykosteného morčacieho mäsa z horného stehna, 750 g cibule, 1 lečo (0,7 l pohár), 5 strúčikov cesnaku, 300 g zemiakov, 1 lyžička majoránu, 1 l vody, 100 ml oleja, 10 g sušených hríbov

Marináda: 2 lyžičky karí korenia, 1 lyžička mletého bieleho korenia, 2 lyžice worchesterskej omáčky, 200 ml červeného vína, 2 lyžice sójovej omáčky, soľ

Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky a dáme do marinády asi na 8 hodín.

2. Opražíme cibuľu, pridáme marinované mäso a dusíme.

3. Neskôr prilejeme vodu, pridáme zemiaky, lečo, cesnak a sušené hríby.

4. Pred koncom dusenia pridáme majorán a dochutíme soľou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS