Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Guľky v paradajkovej omáčke

Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Prísady (pre 4 osoby): 100 g prerastenej slaniny, 200 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 800 g lúpaných paradajok...

...5 PL oleja, 1/2 ČL oregana, 100 g zelených olív, 1 bobkový list, 1 ČL kryštálového cukru, mleté čierne korenie, mleté čili korenie, soľ, zväzok petržlenovej vňate, 2 plátky bieleho chleba, 500 g mletého, bravčového mäsa, 1 veľké vajce, 1 PL ostrúhanej citrónovej kôry, 100 g strúhaného eidamu.

1. Slaninu a očistenú cibuľu nakrájame na kocky. Očistený cesnak nasekáme nadrobno. Paradajky nasekáme, šťavu zachytíme.
2. Na 1 PL oleja opečieme slaninu, pridáme polovicu cibule a cesnaku a krátko opekáme. Pridáme nasekané paradajky aj so šťavou, na kolieska nakrájané olivy, oregano, bobkový list, cukor a čili korenie.
3. Zmes ochutíme soľou a korením a pri miernej teplote varíme 30 minút. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.
4. Chlieb nakrájame na kocky, zmiešame s polovicou petržlenovej vňate a spolu so zvyšnou cibuľou a cesnakom dáme do kuchynského robota a nasekáme nadrobno. Mleté mäso zmiešame s nasekanou chlebovou zmesou, vajcom, citrónovou kôrou a so syrom. Všetko ešte dochutíme soľou a korením.
5. Z mäsovej zmesi vyformujeme asi 16 guliek a tie opekáme na zvyšných 4 PL oleja z každej strany asi 5 minút. Zvyšnú petržlenovú vňať vmiešame do paradajkovej omáčky, pridáme do nej aj opečené guľky a podávame s chlebom alebo ryžou.

ČAS PRÍPRAVY: 20 minút
ČAS VARENIA: 40 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS