Gumbo
1. 8. 2018, 2:01

Zdroj: © StockFood
20 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 2 polievková lyžica olivový olej, 2 kus klobása chorizo, 1 kus cibuľa, 1 kus zelená paprika, 2 vetvička stonkový zeler, 4 strúčik cesnak, 300 gram batáty, 1 čajová lyžička kajenské korenie, 0.25 šálka hladká múka, 1.5 liter kurací vývar, 400 gram konzervované paradajky, 0.333 šálka dlhozrnná ryža, 750 gram krevety, 0.333 šálka nasekaná okra (ibištek jedlý), koriander a limetka na ozdobu
1.
Chorizo opečieme na polovici olivového oleja zo všetkých strán, vyberieme a nakrájame. Pridáme zvyšok oleja, nasekanú cibuľu, papriku, zeler, cesnak a opekáme 3 minúty. Zamiešame nasekané batáty a posypeme kajenským korením. Dusíme asi 1 minútku. Posypeme múkou a opekáme, kým nezhnedne. Zamiešame vývar a následne paradajky a ryžu. Privedieme za stáleho miešania do varu. Teplotu znížime a pomaly varíme 15 až 20 minút, kým ryža nezmäkne.
2.
Pridáme chorizo a varíme 15 až 20 minút, kým omáčka nezačne hustnúť. Zamiešame krevety a nakrájanú, očistenú okru bez semienok. Varíme 5 minút, kým sa krevety neprevaria.
3.
Podávame posypané koriandrom a ozdobené mesiačikmi limetky.