Gurmánske bravčové medailónky
9. 2. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:42)

Zdroj: Archív
PRÍSADY: 800 g bravčovej panenky, 4 celé varené zemiaky, 100 g oravskej slaniny, 250 g čerstvých šampiňónov, 400 ml oleja, 150 g cibule, 150 g mrazeného špenátu, 100 g fety, 100 g múky, 100 ml piva, 200 ml vývaru, 2 vajcia, 2 jablká, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, korenie.
POSTUP:
1. Celú panenku umyjeme, osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na panvici alebo v rúre.
2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, podlejeme vývarom, dochutíme soľou, korením a sójovou omáčkou.
3. Špenát podusíme na spenenej cibuľke, pridáme nastrúhanú fetu, rozdrvený cesnak, korenie a soľ.
4. Zemiaky uvaríme v šupke, rozpolíme, vydlabeme stred a naplníme ich špenátovou zmesou. Navrch položíme plátky slaninky. Mäso z rúry vyberieme a zemiaky dáme na 5 minút zapiecť.
5. Jablká zbavené jaderníkov pokrájame na kolieska. Obalíme ich v cestíčku z vajec, múky a piva a vysmážame na rozpálenom oleji.
6. Na tanier uložíme šampiňónovú zmes, upečenú panenku nakrájanú na medailónky, špenátové zemiaky, vysmažené jablká a dozdobíme zeleninou.