Habovci to poriadne roztočili: Otec a syn všetkým ukázali, že chlapi sa v kuchyni vedia obracať!
9. 11. 2015, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:17)

Zdroj: TV JOJ
Habovci sú prví, ktorí nás presvedčili, že aj otec varí lepšie ako tvoja mama! Otec a syn to všetkým ukázali, že chlapi sa v kuchyni vedia obracať.
Otec Viliam Habo je povolaním pekár, ale nie hocaký. Pracuje v tzv. biopekárni, kde hlavnou zložkou zdravého pečiva je špalda. Pochádza z dedinky Jablonica z 8 súrodencov. S manželkou bývajú v Hamuliakove a vychovávajú 15-ročného syna Davida, ktorý je ich vytúžené a jediné dieťa.
Aj otec, aj syn milujú futbal a mladý David dokonca hrá. Ako hovorí jeho otec s vtipom, „Dávidko je kľúčový hráč“. Teda nosí trénerovi aj kľúče. Tak ako vedia obaja prežívať naplno futbal, tak prežívajú aj varenie. Varia o život. Ich heslo je: „Ruky musia hrať.“ A tu je ich recept!
Kuracina na pive
Suroviny:
500 g kuracích pŕs ●1 cibuľa ● 1 malý pór ● 1 lyžica rajčinového pretlaku – šťavy ● 100 – 200 ml svetlého piva ● soľ ● mleté čierne korenie ● zemiaky
Postup:
Opečieme kuracinu, ktorú máme nakrájanú na rezančeky, na oleji, vyberieme a extra na panvici opečieme cibuľku a pór, do ktorých potom pridáme pivo a zmes redukujeme. Nakoniec mäso a pór spojíme a prilievame po lyžičkách rajčinovú šťavu, ktorú dochutíme soľou a korením. Necháme všetko prevariť, aby chute prešli mäsom. Navrch dáme trochu mäty na trávenie.