Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Habovci to poriadne roztočili: Otec a syn všetkým ukázali, že chlapi sa v kuchyni vedia obracať!

Habovci sú prví, ktorí nás presvedčili, že aj otec varí lepšie ako tvoja mama!

Zdroj: TV JOJ

Reklama

Habovci sú prví, ktorí nás presvedčili, že aj otec varí lepšie ako tvoja mama! Otec a syn to všetkým ukázali, že chlapi sa v kuchyni vedia obracať.

Otec Viliam Habo je povolaním pekár, ale nie hocaký. Pracuje v tzv. biopekárni, kde hlavnou zložkou zdravého pečiva je špalda. Pochádza z dedinky Jablonica z 8 súrodencov. S manželkou bývajú v Hamuliakove a vychovávajú 15-ročného syna Davida, ktorý je ich vytúžené a jediné dieťa.

Aj otec, aj syn milujú futbal a mladý David dokonca hrá. Ako hovorí jeho otec s vtipom, „Dávidko je kľúčový hráč“. Teda nosí trénerovi aj kľúče. Tak ako vedia obaja prežívať naplno futbal, tak prežívajú aj varenie. Varia o život. Ich heslo je: „Ruky musia hrať.“ A tu je ich recept!

Kuracina na pive

Suroviny:

500 g kuracích pŕs ●1 cibuľa ● 1 malý pór ● 1 lyžica rajčinového pretlaku – šťavy ● 100 – 200 ml svetlého piva ● soľ ● mleté čierne korenie ● zemiaky

Postup:

Opečieme kuracinu, ktorú máme nakrájanú na rezančeky, na oleji, vyberieme a extra na panvici opečieme cibuľku a pór, do ktorých potom pridáme pivo a zmes redukujeme. Nakoniec mäso a pór spojíme a prilievame po lyžičkách rajčinovú šťavu, ktorú dochutíme soľou a korením. Necháme všetko prevariť, aby chute prešli mäsom. Navrch dáme trochu mäty na trávenie.

Vyberáme pre vás niečo PLUS