Reklama

Halušky so syrom

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Prísady (pre 6 osôb): 500 g čerstvého alebo mrazeného špenátu, 500 g hrubej múky, 500 g hladkej múky, 2 vajcia, 4 až 5 strúčikov cesnaku, soľ, parmezán na posypanie, 200 g šampiňónov, 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g syra Niva, 1 menší pór, olej.

1. Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, vajcia, prelisovaný cesnak, soľ a vodu podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto.
2. Do vriacej osolenej vody postupne pretláčame cez sito na halušky pripravené cesto, necháme prevrieť, a keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
3. Na panvici na troške oleja orestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru. Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú Nivu a necháme prevrieť. Halušky naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme parmezánom.

Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 8 minút