Haruľové rolády s mäsom
2. 6. 2007, 2:00

Zdroj: Archív
2 kg zemiakov 1 lyžica múky5 cibúľ2 vajciasoľ mleté čierne korenie majorán3 lyžice olivového oleja600 g miešaného mletého mäsa1 zväzok petržlenovej vňate4 lyžice smotany 3 lyžice mlieka
POSTUP:
1. Ošúpané zemiaky nastrúhame a šťavu vytlačíme. Pomiešame s múkou. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a polovicu z nej vmiešame do zemiakov. Pridáme vajcia, soľ, čierne korenie a majorán. 2. Zvyšnú cibuľu opečieme na 2 lyžiciach rozohriateho olivového oleja, pridáme pomleté mäso a opekáme za stáleho miešania dochrumkava. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a najemno pokrájame. Pridáme k mäsu a zmes osolíme i okoreníme. Zapneme rúru. 3. V olejom potretej panvici upražíme 4 veľké harule zo zemiakovej masy. Potrieme ich mäsovou zmesou, zrolujeme a vo vymastenej forme grilujeme 5 minút. 4. Smotanu zmiešame s mliekom a polejeme ňou hotové rolády. Podávame s miešaným listovým šalátom.