Hejky so šunkou a slaninou
8. 8. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:11)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 40 minút, čas pečenia: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme:
4 menšie hejky, 4 plátky šunky, 4 plátky prerastenej údenej slaniny, 6 lyžíc oleja, 1 cibuľa, biele korenie, soľ, petržlenová vňať
Postup:
1. Hejky očistíme, umyjeme, z každej strany dôkladne osolíme a okoreníme. Každú rybu pevne obalíme plátkom šunky a slaniny a upevníme ich špáradlami.
2. Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Ryby vložíme do vymasteného pekáča, posypeme kolieskami cibule a pokvapkáme olejom. Vložíme do dobre rozohriatej rúry a upečieme dochrumkava.
3. Ryby rozdelíme na taniere a pred podávaním každú porciu ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo čerstvý chlieb.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3