Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hejky so šunkou a slaninou

Hejky so šunkou a slaninou

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, čas pečenia: 30 minút, 4 porcie

Potrebujeme:

4 menšie hejky, 4 plátky šunky, 4 plátky prerastenej údenej slaniny, 6 lyžíc oleja, 1 cibuľa, biele korenie, soľ, petržlenová vňať

Postup:

1. Hejky očistíme, umyjeme, z každej strany dôkladne osolíme a okoreníme. Každú rybu pevne obalíme plátkom šunky a slaniny a upevníme ich špáradlami.

2. Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Ryby vložíme do vymasteného pekáča, posypeme kolieskami cibule a pokvapkáme olejom. Vložíme do dobre rozohriatej rúry a upečieme dochrumkava.

3. Ryby rozdelíme na taniere a pred podávaním každú porciu ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo čerstvý chlieb.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Vyberáme pre vás niečo PLUS