Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hovädzia roláda s kuracím mäsom

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 60 minút (6 porcií)

Potrebujeme: 500 g hovädzieho zadného mäsa, 1 lyžica dijonskej horčice

Plnka: 180 g kuracích pŕs, 1 žĺtok, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžica nasekanej pažítky, 50 g čerstvej červenej papriky, 1 lyžica preosiatej strúhanky, mleté čierne korenie, soľ, 120 g plátkov oravskej slaniny, olej na opekanie, 100 ml bieleho vína, 250 ml kuracieho vývaru

Ako na to: Hovädzie mäso umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a necháme aspoň 10 minút postáť. Umyté a osušené kuracie prsia nadrobno pokrájame a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do pomletého mäsa pridáme žĺtok, posekanú petržlenovú vňať, pažítku, nadrobno pokrájanú červenú papriku a preosiatu strúhanku. Ochutíme korením, soľou, premiešame a necháme odstáť 30 minút.

Odležanú plnku rovnomerne rozotrieme na plát hovädzieho mäsa. Opatrne zavinieme a celú roládu obalíme do tenkých plátkov slaniny. Zviažeme potravinárskou niťou alebo upevníme špáradlami. Roládu prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Podlejeme bielym vínom a kuracím vývarom. Prikryjeme a necháme 20 minút dusiť. Mäso vyberieme a preložíme do zapekacej misy. Podlejeme výpekom a nedáme zapiecť. Upečenú roládu podávame s ryžou a so zeleninovou prílohou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS