Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hovädzia roláda so slaninou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 40 minút

Potrebujeme: 400 g zadného hovädzieho mäsa, 200 g nakrájanej slaniny, 100 g syra gorgonzola, 2 dl smotany, 2 dl bieleho vína, 1 viazaničku mladej jarnej cibuľky, 3-4 strúčiky cesnaku, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, 1 ks anglického zeleru, 200 g cukety, 200 g baklažánu, 200 g karotky, 100 g húb, 100 g drobných čerešňových paradajok, 2 dl oleja, soľ, korenie

Ako na to:

1. Hovädzie mäso nakrájame na tenké rezne, ktoré potom naklepeme pod alobalom. Na každý rezeň mäsa položíme plátok slaniny, okoreníme a zavinieme. Mäsové závitky potom rozkrojíme na polovicu a napichneme na špajľu.

2.Takto pripravené špízy predpečieme na rozpálenom oleji, potom ich vložíme do ohňovzdornej misy a dopečieme počas 5 až 6 minút v rúre zohriatej na 170 °C.

3.Do 1 dl oleja primiešame nadrobno nasekanú mladú cibuľkovú vňať, rozotrený cesnak, prisypeme aj trošku jemne nasekanej petržlenovej vňate. Osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a necháme zovrieť. Tak získame základ na omáčku, do ktorej pridáme syr gorgonzola a všetko zalejeme smotanou. Varíme tak dlho, kým omáčka nezhustne.

4. Na šťave, ktorá zostala z pečeného mäsa, osmažíme karotku, anglický zeler, hlavičky mladých cibuliek, cukinu, baklažán, huby a čerešňové paradajky. Osolíme a ochutíme mletým korením. Hovädziu roládu podávame s pečenou zeleninou zaliatou omáčkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS